Au fost “Pur şi simplu…” minunaţi pe scena Centrului Cultural Reduta

CAM05783

CAM05783“Pur şi simplu…” este piesa de teatru pregătită intens de 12 actori amatori, beneficiari ai Fundaţiei Rafael, după o poveste de viaţă imaginată de ei înşişi şi pusă apoi în scenă, sub coordonarea Alinei Rădulescu, la centrul Cultural Reduta Braşov. Peste 200 de spectatori au aplaudat frenetic prestaţia actorilor nostri şi au trăit la intensitate maximă emoţiile pozitive, cu generozitate revărsate către publicul iubitor de oameni şi de artă.

Riscul continuu al marginalizării este depăşit, în piesă şi în viaţă, prin bunătatea simplă din fiecare zi, prin firescul generozităţii umane, prin puritatea şi tăria prieteniei dintre oameni, prin simţul estetic exprimat de fiecare dintre noi şi prin valorile pe care, păstrându-le mereu în suflet, le putem trăi la o intensitate morală aducătoare de căldură interumană.

29 octombrie a fost ziua mult aşteptată de public şi de actori, ea oferind şansa întâlnirii între destine diferite, dar şi asemănătoare întrucâtva. Bucuria de a pluti lin pe aripile teatrului a fost completată de aceea ca produsele handmade realizate în Atelierul Protejat Rafael să ajungă pe standul din foaierul Centrului Cultural Reduta şi, desigur, în casele primitoare ale spectatorilor, ca plăcute amintiri.

Venit după un şir lung de evenimente la care Fundaţia Rafael a fost prezentă, spectacolul de la Reduta a fost şi el rezultatul unei munci de echipă a specialiştilor Fundaţiei Rafael: Emma Jugariu, Mihaela Manea, Alina Rădulescu, Daniela Buhnilă, Andreea Leca, Laura Bărbulescu, Carmen Radu, ca şi al unei colaborări eficiente cu instituţii şi artişti, printre colaboratori fiind Centrul Cultural Reduta, Serviciul de Educaţie şi asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Codlea şi actorul braşoven Gabriel Costea.

După o prestaţie de excepţie, Julia, Erika, Silvia, Emilia, Cami, Silvia, Marian, Cristi, Alex, Cătălin, Ionuţ  şi Adrian, actorii nostri, primindu-şi binemeritatele aplauze, pregătiţi sunt pentru o nouă reprezentaţie. Staţi pe aproape! Multe alte evenimente ne aşteaptă şi dornici suntem să le împărtăşim cu voi.