Centrul de angajare asistată

Proiectul „Centrul de angajare asistată” 3

Proiectul „Centrul de angajare asistată” a început în anul 2012 și este în plină dezvoltare, vizând activităţi de educaţie vocaţională derulate în colaborare cu mai mulţi agenţi economici din comunitate, activităţi de mediere a muncii și de angajare asistată.

Obiectivele proiectului sunt:

• dezvoltarea abilităţilor practice şi de socializare ale celor minimum 12 beneficiari;
  • formarea unor deprinderi și asimilarea de cunoștinţe care să le permită beneficiarilor integrarea profesională;
  • creşterea stimei de sine a persoanelor cu dizabilităţi participante la proiect;
  • formarea unei atitudini pozitive a angajatorilor faţă de angajarea persoanelor cu dizabilităţi.

În cadrul proiectului organizaţia are parteneriate cu agenţi economici responsabili, care fac posibil ca persoane cu dizabilităţi asistate de specialişti în angajare asistată să deruleze activităţi în cadrul cărora acestea să asimileze cunoştinţe profesionale şi să își formeze deprinderi care să permită adaptarea la un loc de muncă.

În continuare, se pot media angajări și specialişti ai fundaţiei îi pot asista pe beneficiarii proiectului să se adapteze la noul loc de muncă, astfel încât adaptarea să se realizeze cât mai eficient.