Despre noi

Povestea noastră

Fiecare poveste începe cu “A fost odată…” Da, a fost odată… Au fost câţiva entuziaşti, oameni cu suflet din Codlea şi din Olanda care doritu-şi-au de folos să le fie semenilor. Aşa s-a născut ideea înfiinţării unei fundaţii care să se îngrijească de persoanele cu dizabilităţi din Codlea şi din împrejurimi.
Citeste mai mult

Şi, pentru că fiecare poveste are eroii ei şi o morală, inspiraţi de vechiul proverb românesc: “Unde-s doi puterea creşte”, Janny şi Piet van der Pol, atunci în vârstă de 64 şi 65 de ani, au pornit în marş dinpre Amsterdam până în Codlea. Scopul marșului a fost  să invite oamenii  pe care i-au întâlnit în drumul lor din Olanda, Germania, Austria, Ungaria și România să facă donații și să semneze pentru Centrul de zi din Codlea. Rezultatele  acestei acțiuni  deosebite nu au fost doar cei 50.000.€ și cele 12000 de semnături de la cei cu care au intrat cei doi oameni în Codlea, ci și obținerea  de renume și bunavoință, cu ajutorul cărora au desfășurat după aceea alte acțiuni în Olanda, unde au strâns sume de bani care au permis înfiinţarea şi apoi dezvoltarea Fundaţiei Rafael.Fost-au trimişi de imboldul sufletului şi primiţi cu drag la poale de Măgură. Aşa s-a creat o frumoasă alianţă: olandezi şi români, împreună pentru o lume specială.

De atunci, cu sprijinul comunităţii locale şi al Samen voor Codlea, înfiinţată special în Olanda pentru susţinerea fundaţiei şi împreună călători cu Cello, o organizaţie profesională foarte competentă, implicată în formarea şi îndrumarea personalului nostru, Fundaţia Rafael s-a dezvoltat, încercând să devină cât mai independentă de sprijinul olandez şi cât mai utilă comunităţii locale, prin asistenţa profesionistă pe care o acordă persoanelor cu dizabilităţi.

Există  aici profesionisti care îmbină priceperea cu devotamentul, voluntari sufletisti, beneficiari frumosi si luptători, colaboratori sau, pur si simplu, aducători de zâmbet si de bucurie. E reconfortant să stii că mai există un astfel de loc, într-o societate tot mai divizată si mai rătăcită. Se simte aici că nouă, oamenilor, ne este încă dor de noi, că mai tânjim după locul sufletului.

Vreti să stiti cum este Rafael? Priviti-l! E plin de culoare, plin de viată, e luptă si veselie, e mozaic de inimi… Vedeti? Fiecare vine cu personalitatea lui, cu dorintele si cu visurile lui si toate capătă sens aici, primind si dăruind armonie. E Rafael locul în care, oricine ai fi, nu poti dărui atât cât primesti. E locul în care savurezi bucuria la ea acasă. Nu credeti? Gustati!

Povestea siglei

Bucuria impresionantă cu care fiecare  beneficiar al Fundaţiei Rafael oferă bucăţica sa de culoare, pentru a se sintetiza într-un tot dinamic şi multicolor, este atât de frumos ilustrată de sigla care a răsărit cu cea mai firească spontaneitate. Ceea ce noi facem în cadrul activităţilor răsare din dorinţele şi din nevoile de integrare socială ale acestora.
Citeste mai mult

Astfel, în timpul pregătirilor pentru una dintre piesele de teatru a venit ideea realizării unui mozaic în cadrul căruia fiecare participant să vină cu propria sa contribuţie de culoare şi de suflet. Ceea ce a ieşit a fost o fascinantă imagine care descrie cel mai bine cum este Fundaţia Rafael: un loc în care fiecare vine cu propria sa personalitate, cu abilităţile şi cu al său curcubeu  interior, iar ceea ce se naşte din constructiva interacţiune este satisfacţia simplă a luptei de zi cu zi pentru o viaţă frumoasă.

Misiune

Fundatia Rafael este o organizatie nonguvernamentală, nonprofit, care sustine, promovează și implementeză cele mai eficiente modalitati de îngrijire, educatie, orientare, formare, integrare în comunitate, care se preocupă de respectarea drepturilor și de bunăstarea persoanelor cu dizabilitati din Codlea și din împrejurimi.

Viziune

Vom dezvolta fundația astfel încât ea să devină tot mai utilă comunității prin resursele profesionale, morale și logistice pe care le pune la dispoziție, pentru ca persoanele cu dizabilități să poată avea acces la servicii sociale care să le ofere o alternativă de ocupare a timpului și sa permită integrarea în familie, în grupuri de prieteni, în instituții de învătământ sau la locuri de muncă.

Valori

Complementaritate și abordare integrată

Corelăm serviciile sociale cu toate nevoile beneficiarului și le acordăm cu o gamă largă de măsuri și servicii din domeniile economic, educațional, de sănătate, cultural etc.
Citeste mai mult

Transparență și deschidereSuntem în slujba omului și a comunității. Oricine este binevenit să ne viziteze, să ajute și să beneficieze de sprijin moral și  profesional.

Activizare

Ne preocupă încurajarea implicării beneficiarilor în cât mai multe și diverse activități, în scopul integrării sociale și pentru creșterea calității vieții persoanei.

Parteneriat

Stabilim obiective comune cu alte organizații și instituții, precum și cu membrii comunității, conlucrăm și mobilizăm resursele necesare pentru asigurarea unor condiții de viață decente și demne pentru persoanele cu dizabiltăți.

Profesionalism

Responsabilitatea, obiectivitatea, fermitatea, respectul, discreţia, dăruirea, empatia, calitatea muncii sunt elementele esenţiale ce definesc conduita noastră profesională. Încurajăm autonomia, dezvoltarea persoanei și sprijinim bunăstarea beneficiarilor noștri.

Respect faţă de drepturile omului

Credem în puterea legii. Respectăm și promovăm drepturile omului, cu precădere ale persoanelor cu dizabilități.

Orientare către rezultate

În munca noastră respectăm principiile de eficienţă şi eficacitate şi urmărim ca acţiunile noastre să aibă impact pozitiv asupra comunităţii şi a persoanelor cu dizabilități. 

Orientare către individ

Susţinem fiecare membru al fundației noastre să îşi dezvolte potenţialul şi să se bucure de realizările proprii alături de noi.

Punem pasiune în lucrul cu oamenii, credem în șansa fiecăruia de a se integra.