Gala Supervoluntarilor: un eveniment de excepţie

superv

supervSeara de 26 noiembrie este cea a supervoluntarilor şi a organizaţiilor care iubesc comunităţile în care trăiesc. Ca în fiecare an, Asociaţia Colors, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov, Rețeaua CAN și partenerii lor ne oferă, cu începere de la ora 18, la Centrul Cultural Reduta, o superbă Gală în cadrul căreia sunt premiaţi câţiva dintre cei mai implicaţi voluntari. De asemenea, sunt recunoscute meritele organizaţiilor şi sunt apreciate proiectele derulate de acestea. Potrivit CAN Braşov, “anul acesta au trimis nominalizări organizațiile: Fundația Rafael Codlea, FAST Săcele, Copiii de Cristal, Centrul de Voluntariat, Crucea Roșie, Clubul pentru Protecția Naturii și Turism, Hospice Casa Speranței, Antipa BvSNAC, Tineri pentru Tineri, Smurd, Col. Naț. de Informatică Grigore Moisil, Grădinița cu PP nr. 11 Brașov, Școala gimnazială 1, Școala gimnazială Racoș, Muzeul de Istorie Brașov, Asociația Montană Carpați, Inițiativa Tinerilor pentru Modernizarea României, Fundația Comunitară Țara Făgărașului, Biblioteca Județeană G. Barițiu Brașov, IPJ Brașov, Penitenciarul Codlea, Asociația pentru Parteneriat Comunitar, Asociația pentru Valorizarea Educației Făgăraș, Happy Moms, Asociația De-a arhitectura, Asociația HMIK, Federația Română de Curling, Școala gimnazială nr. 13, Facultatea de Sociologie și Comunicare din cadrul Universității Transilvania, Col. de Științe G. Antipa, Grupul de Inițiativă al Fundației Comunitare Brașov, Consiliul Județean al Elevilor Brașov.”

După ce în anii precedenţi Fundaţia Rafael a avut Supervolunarul Anului, în persoana doamnei Carmen Radu, iar anul trecut a fost desemnată ca fiind cea mai activă organizaţie, anul acesta candidăm la mai multe secţiuni:

1) Cea mai activă organizaţie, pentru că în 2014 am fost şi mai activi decât în 2013, nefiind lună în care să nu avem cel puţin un eveniment în comunitate, iar în unele luni chiar câte două sau trei. De asemenea, în acest an am înfiinţat Atelierul Protejat Rafael, am crescut numărul de beneficiari, am derulat proiecte noi şi,bineînteles, am continuat tradiţionalele activităţi.

2) Cel mai bun proiect în comunitate. Aici avem două propuneri pentru Gala din acest an:

-Kinetoterapia şi masajul terapeutic în recuperarea persoanelor cu dizabilităţi. Proiectul reprezintă este o oportunitate oferită beneficiarilor noştri de a se recupera psihomotor, gratuit, cu sprijinul specialiştilor. Am amenajat, în cadrul proiectului, cabinetul de kinetoterapie şi de masaj, am cumpărat aparatura necesară şi am purces la treabă, peste 60 de persoane apelând la noi de la înfiinţarea cabinetului.

-Junior Cros este la a treia ediţie în acest an şi îşi propune să le ofere elevilor mici şansa de a-şi exersa altruismul şi fapta cea bună în cadrul unui concurs caritabil care a urmat unor serii de activităţi educative. Au participat peste 200 de elevi de la toate şcolile din localitate şi au învăţat împreună cum pot tranforma gândul cel bun în faptă.

3) Cel mai bun proiect generator de resurse. Şi la această secţiune am avut două propuneri şi nu a fost deloc uşor să alegem.

-Pot fi prietenul, colegul sau ruda ta. Acceptă-mă aşa cum sunt! este un proiect deja tradiţional în Codlea, el reunind întreaga comunitate în jurul Fundaţiei Rafael. Artişti de muzică pop, folk, populară, dansatori, cavaleri şi domniţe, sportivi… Cu toţii au venit şi au oferit un spectacol pe cinste, contribuind la strangerea unei sume frumoase pentru asistarea persoanelor cu dizabilităţi.  Anul acesta, cu implicarea semnificativă a domnului Ştefan Ciolan, am organizat şi Crosul Prieteniei, în cadrul aceluiaşi proiect, manifestare sportivă la care au participat peste 200 de sportivi de la toate liceele din municipiu.

-Radu Almăşan, concert pentru integrare socială, este un proiect apărut din bucuria de a lansa în comunitate Atelierul Protejat Rafael, de a relansa oficial site-ul fundaţiei, dar şi din satisfacţia pe care îndrăgitul solist al formaţiei Bosquito, alături de Ciprian Ioan Pascal, chitaristul trupei, au avut-o să fie alături de persoanele cu dizabilităţi şi să pună arta în folosul acestora. Am beneficiat de sprijinul esenţial al unui grup de voluntari creativi care au reconstruit site-ul, în funcţie de nevoile noastre de comunicare cu cei care care iubesc sau vor iubi Fundaţia Rafael.

4) Cel mai tânăr voluntar. Am propus-o la această categorie pe Georgiana Garcea. un voluntar conştiincios şi serios, o adolescentă plină de bucuria de a le oferi semenilor din timpul şi energia ei, un om grijuliu şi responsabil, în pofida vârstei încă fragede. Fără să vorbească foarte mult despre ceea ce face, ea sfinţeşte locul cu modestie şi cu perseverenţă, fiind un model pentru tineri într-o societate care se declară a fi lipsită de valori şi de modele. Cei care o cunoaştem ştim că omenirea mai are o şansă de regenerare cu tineri ca Georgiana, .

5) Voluntarul cu idei al anului. Propunerea noastră în acest an pentru această secţiune este Julia Jugariu. Julia este un voluntar-artist, o tânără care a ales să îşi pună creativitatea şi simţul estetic în slujba omului, un om care simte că darul primit trebuie înmulţit şi oferit celorlalţi, bucurându-se, în acelaşi timp, de tot ceea ce îi trece prin mâini, minte şi suflet. Implicarea ei în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi asistate de Fundaţia Rafael este, pentru ea şi pentru toţi cei cu care intră în contact, o manifestare a bucuriei simple de a crea şi a dărui.

6) Supervoluntarul anului. Din partea Fundaţiei Rafael participă la această secţiune Maria van Utrecht. Un voluntar prin excelenţă şi un profesionist desăvârşit, având atât priceperea necesară cât şi o debordantă energie în ceea ce face, Maria este un voluntar creativ şi extrem de competent, cu un rol esenţial în dezvoltarea copiilor şi a adulţilor cu dizabilităţi, împletindu-se în munca ei imaginaţia şi inteligenţa pedagogică, dăruirea şi seriozitatea, tactul şi veselia, optimismul pedagogic şi atenţia oferită fiecărui om. 

7) Coordonatorul de voluntari al anului. Fundaţia Rafael a propus ca acest titlu să îl primească în acest an Mihaela Manea. Asistent social la Fundația Rafael începând din anul 2008, în studenţie ea însăşi voluntar sufletist și implicat, în diverse domenii sociale, având abilități de comunicare și de management, a devenit în mod firesc coordonator al voluntarilor organizației. Formarea sa ca specialist s-a desăvârșit în paralel cu dezvoltarea Fundației Rafael și cu creșterea propriilor standarde profesionale, ajungând în prezent să organizeze o echipă dinamică și plină de vitalitate de voluntari frumoși și harnici.

8) Cel mai simpatic voluntar.

La această secţiune vor participa din partea Fundaţiei Rafael toţi cei trei voluntari prezentaţi mai sus şi coordonatorul de voluntari. Întrucât câştigă cel care obţine cele mai multe like-uri la fotografia oficială, facem apel către toţi cititorii să intre pe link-urile de mai jos şi să voteze propunerile noastre. Votul multiplu este permis în această competiţie. :)

https://www.facebook.com/asociatiacolors/photos/gm.312571875608120/894134613937622/?type=1&theater

https://www.facebook.com/asociatiacolors/photos/gm.312569628941678/894130183938065/?type=1&theater

https://www.facebook.com/asociatiacolors/photos/gm.312568588941782/894128397271577/?type=1&theater

https://www.facebook.com/asociatiacolors/photos/gm.312572212274753/894135193937564/?type=1&theater

Devenită un eveniment în cadrul căruia se întâlnesc oamenii iubitori de semeni, Gala Supervoluntarilor este o manifestare a recunoştinţei faţă de cei care nu cer asta. De aceea, ea este una dintre cele mai frumoase competiţii, fiind una dintre puţinele în care există doar câştigători.

About Author

Connect with Me: