Voluntari

“Voluntarii sunt persoane care efectuează de bună voie un serviciu sau o activitate, fără a aștepta o plată sau recompensați.” (Definiția de la Consiliul National de Voluntariti, 2002)

Noi, cei de la Fundația Rafael, credem că voluntariatul oferă ceva mai valoros decât banii. Prin munca lor cu noi, voluntarii primesc nu numai un sentiment de satisfacție pentru munca lor grea, dar obțin și o oportunitate de a se redescoperi pe ei înșiși.

De-a lungul timpului, specialiștii de la Rafael, studenții și voluntarii, chiar și cei fără nici o formare în asistență socială, au dăruit timp pentru a lucra la fundație, nu numai că se găsească pe ei înșiși ci și pentru  câștiga prietenia beneficiarilor noștri, dar, de asemenea, apreciere și recunoașterea din partea fundației și a comunității.

În ultimii trei ani, voluntarii Rafael au fost nominalizați la fiecare ediție a Galei pentru Supervoluntari Brașov, caștigând nu numai premiile de gală, dar, de asemenea și titlul de  „Supervoluntarul Anului 2012” precum și titlul de „Cea mai activă organizației în 2013”, astfel comunitatea a recunoscut efortul și dedicarea voluntarilor noștri.

Fiind o organizație în continuă expansiune, prezența voluntarilor este foarte importantă deoarece așa se asigură  calitatea înaltă a  serviciilor noastre pentru persoanele cu handicap. Din acest motiv, suntem mereu în căutare de noi voluntari care să ni se alăture.

În Centrul de zi avem nevoie de voluntari pentru a îi ajuta pe beneficiarii noștri în terapie ocupațională, precum și în activități de creativitate și de mișcare.

În proiectul nostru de îngrijire la domiciliu căutam voluntari pentru a ajuta la asistență la domiciliu pentru persoanele cu handicap care nu pot veni la centru din diferite motive.

În atelierul protejat, unde unii dintre beneficiarii cu dizabilităţi pot fi angajați, avem nevoie de voluntari pentru a ajuta și a termina produsele fabricate, cum ar fi lumânări, bijuterii, decorațiuni, articole cusute și felicitări.

De asemenea, avem nevoie de voluntari pentru a ajuta la evenimente de strângere de fonduri, care implică vânzarea produselor noastre sau de a ajuta la promovarea fundației.